Bestandsbeheer

Verwijderde bestanden en herstel

Herstel per ongeluk verwijderde bestanden 30 dagen lang uit de prullenbak.

Wat Felicloud bewaart

Als je een bestand verwijdert, zet Felicloud het in de prullenbak en bewaart het 30 dagen, zodat je het kunt herstellen. Na 30 dagen wordt het definitief verwijderd.

Goed om te wetenFelicloud bewaart geen eerdere versies van je bestanden (versiegeschiedenis hoort bij Felicloud Business). Bewaar van bestanden die je niet wilt verliezen nog een tweede kopie op een andere plek.

Verwijderde bestanden (Prullenbak)

Wanneer je een bestand verwijdert, wordt het naar de Prullenbak verplaatst in plaats van permanent verwijderd:

Bewaartermijn30 dagen
Na 30 dagenPermanent verwijderd

Verwijderde bestanden herstellen

1. Open prullenbak

Klik op "Verwijderde bestanden" in de linkerzijbalk van de webinterface.

2. Zoek het bestand

Blader of zoek naar het bestand dat je wilt herstellen. Je kunt zien wanneer elk bestand is verwijderd.

3. Herstel het bestand

Klik op het herstelicoon (↩️) naast het bestand, of selecteer meerdere bestanden en klik op "Herstellen" in de werkbalk.

Goed om te wetenBestanden worden hersteld naar hun oorspronkelijke locatie. Als de oorspronkelijke map is verwijderd, wordt de mapstructuur opnieuw aangemaakt.

Bestanden permanent verwijderen

Om direct ruimte vrij te maken of gevoelige bestanden veilig te verwijderen:

1. Ga naar prullenbak

Klik op "Verwijderde bestanden" in de linkerzijbalk.

2. Permanent verwijderen

Je hebt twee opties:

  • Enkel bestand: Klik op ⋯ → "Permanent verwijderen"
  • Prullenbak legen: Klik op "Prullenbak legen" om alles te verwijderen
Let opPermanent verwijderde bestanden kunnen niet worden hersteld! Zorg ervoor dat je ze echt wilt verwijderen.

Conflictoplossing

Als hetzelfde bestand wordt gewijzigd op twee apparaten voordat het synchroniseert, maakt Felicloud een conflictbestand in plaats van een van beide versies te verliezen:

document.docx
document (conflicterende kopie 2024-01-15).docx

Wanneer je een conflictbestand ziet:

  1. Open beide versies om ze te vergelijken
  2. Voeg de wijzigingen handmatig samen indien nodig
  3. Verwijder de versie die je niet nodig hebt
TipOm conflicten te voorkomen, zorg dat je apparaten synchroniseren voordat je bestanden bewerkt. De desktop-app toont de synchronisatiestatus in het systeemvak.

Nog Hulp Nodig?

Ons supportteam staat klaar om u te helpen met al uw vragen of problemen.