Dosya Yönetimi

Silinen Dosyalar ve Kurtarma

Yanlışlıkla silinen dosyaları 30 gün boyunca çöp kutusundan kurtarın.

Felicloud neleri saklar

Bir dosyayı sildiğinizde Felicloud onu çöp kutusuna taşır ve geri yükleyebilmeniz için 30 gün saklar. 30 günün sonunda dosya kalıcı olarak silinir.

Bilmekte fayda varFelicloud dosyalarınızın önceki sürümlerini saklamaz (sürüm geçmişi Felicloud Business kapsamındadır). Kaybetmek istemediğiniz dosyaların ikinci bir kopyasını başka bir yerde saklayın.

Silinen Dosyalar (Çöp Kutusu)

Bir dosyayı sildiğinizde kalıcı olarak silinmez, çöp kutusuna taşınır:

Saklama süresi30 gün
30 gün sonraKalıcı olarak silinir

Silinen Dosyaları Kurtarma

1. Çöp Kutusunu Açın

Web arayüzünün sol kenar çubuğunda "Silinmiş dosyalar"a tıklayın.

2. Dosyayı Bulun

Kurtarmak istediğiniz dosyaya göz atın veya arayın. Her dosyanın ne zaman silindiğini görebilirsiniz.

3. Dosyayı Geri Yükleyin

Dosyanın yanındaki geri yükleme simgesine (↩️) tıklayın veya birden fazla dosya seçip araç çubuğundaki "Geri yükle"ye tıklayın.

Bilmekte fayda varDosyalar özgün konumlarına geri yüklenir. Özgün klasör silinmişse klasör yapısı yeniden oluşturulur.

Dosyaları Kalıcı Olarak Silme

Alanı hemen boşaltmak veya hassas dosyaları güvenli şekilde silmek için:

1. Çöp Kutusuna Gidin

Sol kenar çubuğunda "Silinmiş dosyalar"a tıklayın.

2. Kalıcı Olarak Silin

İki seçeneğiniz var:

  • Tek dosya: ⋯ → "Kalıcı olarak sil"e tıklayın
  • Çöp kutusunu boşaltma: Her şeyi silmek için "Çöp kutusunu boşalt"a tıklayın
DikkatKalıcı olarak silinen dosyalar kurtarılamaz! Silmek istediğinizden gerçekten emin olun.

Çakışmaların Çözümü

Aynı dosya senkronizasyondan önce iki cihazda değiştirilirse Felicloud, sürümlerden birini kaybetmek yerine bir çakışma dosyası oluşturur:

document.docx
document (conflicted copy 2024-01-15).docx

Bir çakışma dosyası gördüğünüzde:

  1. Karşılaştırmak için iki sürümü de açın
  2. Gerekirse değişiklikleri elle birleştirin
  3. İhtiyacınız olmayan sürümü silin
İpucuÇakışmaları önlemek için dosyaları düzenlemeden önce cihazlarınızın senkronize olduğundan emin olun. Masaüstü uygulaması senkronizasyon durumunu sistem tepsisinde gösterir.

Hala Yardıma İhtiyacınız Var mı?

Destek ekibimiz her türlü soru veya sorunla ilgili size yardımcı olmak için hazır.